Frågor och svar

Hur söker jag bäst på Bidpal?

Det finns en hel del smarta sätt för dig att använda Bidpals sökfält! Här samlar vi våra bästa tips.

Sök precis som vanligt

Bidpal söker alltid efter dina sökbegrepp i både titel och löptext, och vi söker efter alla de ord du skriver in. Dvs. om du vill söka på två eller flera ord, där alla ord ska finns med i annonsen, så skriver du orden efter varandra i vilken ordning du vill. Exempel: Personbil Fiat.

Observera att Bidpal samlar auktioner från tredje part, vilket det betyder att vi inte kan kontrollera vilken rubrik, löptext eller kategori som annonsören valt för sitt objekt.

Sök bredare med ELLER

Genom att addera ett eller mellan dina sökord så kan du söka på flera ord eller flera varumärken samtidig utan att de nödvändigtvis måste återfinnas i samma annons. Exempelvis: Bilbarnstol eller bilstol.

Hitta exakt med " "

Citationstecken används för att söka på en exakt fras. Skriv det du söker efter inom "", exempelvis "Arne Jacobsen” och du finner bara annonser med begreppet Arne Jacobsen och inte annonser där orden Arne och Jacobsen finns på olika platser i annonsen.

Hur vet jag vad jag ska söka efter?

Om du inte vet vad du är ute efter kan det vara svårt att komma på sökord. Ett tips är att surfa runt bland Bidpals annonser eller andra sajter inom den kategori du är intresserad av. Skriv sedan upp föremål, tillverkare och modeller som du gillar.

Spara sökningen!

Får du inget resultat på din sökning? Spara den till nästa gång! Du kan spara en hel sökning, med samtliga filter, och direkt bli informerad när en annons som matchar sökningen läggs upp. Läs mer om att Bevaka sökning.

Mer om sökningar

 • Det spelar ingen roll om du skriver stora eller små bokstäver i sökorden
 • Sökningen tar hänsyn till olika ändelser. Sökordet bilar matchar exemelvis objekt med ordet bil.
 • Vissa accenter, apostrofer och liknande tas bort, sökmotorn betraktar exempelvis ü som u och ë som e.
Vad innebär det att bevaka en sökning?

Du kan säkerställa att du inte missar intressanta annonser genom att spara din favoritsökning. Vi kallar det Bevaka sökning och bevakningen kopplas till din e-post och/eller mobilnummer. På så sätt kan vi meddela dig när vi registrerar en annons som matchar din sökning.

Så skapar du en bevakning:

 • Skapa ett Bidpal-konto och logga in.
 • Gör en sökning enligt dina önskemål.
 • Avgränsa din bevakning ytterligare om du vill genom att använda dig av fälten Kategori, Län och kommun.
 • Klicka på Bevaka sökning.

Nu har du en automatisk bevakning av din sökning. Så fort det dyker upp en ny annons som motsvarar dina krav och önskemål så skickar vi en e-post och/eller SMS med länk till bevakningsresultatet. Under Mina sidor – Mina bevakningar kan du när som helst avsluta din bevakning. Vill du stänga av dessa utskick men ha kvar bevakningen så justerar du detta under Mina sidor - Inställningar

Vad innebär det att följa ett objekt?

Du kan säkerställa att du inte missar ett bra köp genom att fylla i favorithjärtat. Vi kallar det Följ objekt och du bestämmer själva när Bidpal ska skicka dig information om objektets utveckling. Vi har möjlighet att meddela dig om att du blivit överbjuden samt att annonsen börjar närma sig sitt slut. Du hittar dessa inställningar under Mina sidor – Inställningar.

Så börjar du följa ett objekt:

 • Skapa ett Bidpal-konto och logga in.
 • Klicka i hjärtat på en annons eller klicka på knappen Följ objekt.

Nu har du en automatisk uppföljning av ditt objekt. Under Mina sidor – Objekt jag följer kan du när som helst sluta följa ett objekt. Under Mina sidor - Inställningar kan du justera hur ofta du önskar dessa utskick.

Hur vet jag vad det blir för slutpris?

Bidpal hämtar in aktuellt bud från den auktionssida som säljer objektet. Priset är alltid exkl. moms och inropsavgift/slagavgift, med undantag för objekt som är momsfria. Inropsavgiften varierar mellan de olika auktionssidorna och innebär hos vissa en fast avgift och hos andra en procentuell avgift. För att ta reda på ditt slutpris behöver du klicka dig vidare till den sida som säljer objektet.

Varför behöver jag ett konto?

Efter att du har skapat ett konto får du del av Bidpals alla funktioner. Du kommer bland annat att kunna:

 • Bevaka en sökning och få notifieringar om nya annonser som matchar dina sökbegrepp
 • Följa en annons som du är intresserad av och få notifieringar när dess budhistorik förändras.
 • Få Bidpals nyhetsbrev som tipsar dig om unika objekt, delar solskenshistorier och delar tips och tricks som hjälper dig att bli en medveten och glad auktionsjägare.  
Hur avslutar jag mitt konto?

Om du önskar avsluta ditt konto så kan du göra det genom att kontakta kundtjanst@bidpal.se

Kostnadsfritt och innnehållsrikt!

Listor över objekt som du vill följa
Listor över sökord som intresserar dig
Påminnelser inför objektens slagtid
Meddelande när dina sökord ger träff