Nätauktionerna är här för att stanna!

– Auktionssajter för traktorer och andra jordbruksmaskiner är här för att stanna. Säljarna når stora målgrupper och prisbilden blir den rätta. Samtidigt kan köparna vara trygga med att värderingen är professionell.

Det säger Lennart Johansson, projektledare för den nystartade sajten hittamaskin.se. Nu ansluter sig sajten till Bidpal och når därmed ännu fler köpare och säljare.

Hösten 2021 startade maskinhandelsföretaget Axima auktionssajten hittamaskin.se, trots att det redan fanns flera aktörer på marknaden som enbart jobbar med nätauktioner.

– Vi ville skapa en lösning där dialogen sker direkt mellan säljaren och köparen. Om du lägger bud via något av de större, etablerade auktionshusen vet du sällan var objekten står och har inte möjlighet att se dem. Det ville vi ändra på, säger Lennart Johansson.

Eftersom hittamaskin.se är Aximas egen auktionssajt finns Aximas säljkår till hands för att hjälpa kunderna – något som har uppskattats av både köpare och säljare.

– Även de som inte åker ut och tittar på maskinerna känner sig trygga med att allt som säljs på sajten hanteras och värderas professionellt. Vi är specialister på vårt segment – Axima är ett av Sveriges största privatägda maskinhandelsföretag – och hittamaskin är nischad inom vårt område. Här hittar du inga personbilar, båtar eller barnvagnar.

Lennart Johansson återkommer just till professionalismen och tryggheten.

" Den klassiska bilhandlaren ställde sig gärna i vägen för bucklor och skavanker när spekulanterna dök upp – åtminstone enligt nidbilden. Här är det tvärtom – alla produkter värderas av specialister och alla eventuella fel lyfts fram. Att sälja via oss är transparent och rättvist för både köpare och säljare. "

För Axima innebär webbsatsningen dessutom att de kan behålla kundrelationen hela vägen och erbjuda hjälp under hela försäljningsprocessen, oavsett om det handlar om nya eller gamla maskiner. Och nu tar man nästa steg genom att ansluta sig till Bidpal.

– Eftersom Bidpal samlar alla auktionssajter under ett paraply är det ytterligare en möjlighet för oss att nå ut till kunderna. Och till skillnad från exempelvis Blocket och de andra största portalerna är Bidpal inte så spretigt, vilket gör det lättare att hitta våra produkter, säger Lennart Johansson.

Kostnadsfritt och innnehållsrikt!

Listor över objekt som du vill följa
Listor över sökord som intresserar dig
Påminnelser inför objektens slagtid
Meddelande när dina sökord ger träff